Wat is de gemiddelde penislengte?

1 september 2021
Casper Doorn
Casper Doorn
1 september 2021

Er doen heel wat fabels de ronde over de penislengte. Dat kan veel mannen onzeker maken. Jammer, want dat is onnodig. De gemiddelde penislengte is bovendien ook nog eens een stuk kleiner dan sommige mensen denken.

Member xxl

Er is een industrie die veel geld verdiend aan deze onzekerheid. Er is van alles op de markt die beloven dat jouw penis groter wordt. Zo heb je chemische pillen en pillen met allerlei voedingsmiddelen zoals member xxl. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook de penispomp.

Voordat je denkt dat jouw penis te klein is, net voordat je misschien nu eindelijk seks hebt met een leuke vrouw of man, ga dan niet meteen member xxl kopen. De vraag is namelijk ten eerste of jouw penis echt onder doet voor de norm. Oftewel is jouw penis een member extra small of een member xxl.

Wat is de gemiddelde penislengte?

De gemiddelde penislengte is zoals je in het wetenschapsmagazine Quest kunt lezen, in slappe toestand 9,16 centimeter lang. Daarbij is ook de omtrek bepaald. De omtrek is gemiddeld 9,31 centimeter. Heb je te maken met een staande ovatie, oftewel een stijve penis? Dan is de lengte gemiddeld 13,12 centimeter en de diameter 11,66 cm.

Is jouw penis kleiner? Maak je dan niet meteen druk. Want, ook bij dit onderzoek wordt terecht een kanttekening geplaatst. Het zou kunnen dat er zich meer mannen voor het onderzoek hebben aangemeld met een behoorlijke penislengte. Het is vermoedelijk een hogere drempel om aan het onderzoek deel te nemen, als je niet zo'n grote penis hebt.

Is jouw penis significant kleiner

Is er echt een groot verschil? Dan is dat niet altijd meteen een ramp. Het kan zelfs ook een voordeel zijn. Wist je bijvoorbeeld dat sommige vrouwen een lichte vorm van vaginisme hebben? Zij maken zich ook enorm druk over de grootte van een penis, maar dan in de zin dat ze hopen dat hij niet te groot is. In dit geval is klein dus fijn.

Er kleeft nog een voordeel aan het geheel. Het is namelijk makkelijker om eventueel met een speeltje erbij te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld een voorbinddildo voor mannen. Op die manier kun je toch een vrouw die wel van wat meer vulling houdt, lekker verwennen. Maar een penis kleiner maken? Dat los je niet zo makkelijk op.

Lees ook:  Risico op tanden beschadiging tijdens sporten

Meer nieuws