Stof tot nadenken: 4 fysiek zware beroepen

13 juli 2022
Casper Doorn
Casper Doorn
13 juli 2022

Wanneer je iemand bent die graag dingen aanpakt, wil je vast en zeker een baan waar je je handen uit de mouwen moet steken. Voordat je je hele ziel en zaligheid in je werk gaat leggen, is het wel goed om ook na te denken over de lange termijn. In sommige gevallen heb je namelijk kans op meer lichamelijke klachten, zoals overbelasting van je voeten en slijtage. Ook zijn er beroepen waarbij je te maken hebt met andere gezondheidsrisico’s.  Bij de volgende beroepen moet je daar in ieder geval rekening mee houden.

Werken in de bouw

Een beroep in de bouw mag je zeker niet onderschatten en is natuurlijk niet meteen te vergelijken met werk voor een SEO bureau in Maastricht. Eigenlijk zijn alle beroepen in de bouw lichamelijk zwaar. Of je nu dakdekker, metselaar of timmerman bent: je bent de hele dag in de weer en daarbij werk je ook soms in een slechte ergonomische houding. Trek aan de bel wanneer je klachten krijgt en blijf goed op je lichaam letten.

Productiemedewerker

Als je bij één beroep moet doorpakken, is het wel bij productiewerkzaamheden. In veel gevallen kun je niet je eigen werktempo bepalen, maar doet de machine dat voor je. Daarnaast werk je ook in ploegendienst waarbij je, in tegenstelling tot een baan bij een SEO bureau in Maastricht, ook te maken krijgt met nachtdiensten. Wanneer je de hele tijd moet staan, is het aan te raden om je voeten goed te verzorgen en goed schoeisel uit te kiezen.

Automonteur

Wij kunnen heel goed begrijpen dat automonteur zijn een heerlijk beroep is. Je komt in contact met mensen, weet alles op het gebied van auto’s en je maakt je klanten ontzetten blij. Houd er wel rekening mee dat je vaak moet werken in een lastige houding waarbij er een groot beroep wordt gedaan om je armspieren.

automonteur

Kok

Deze verwacht je misschien niet meteen in dit rijtje, maar we noemen hem toch. Kok zijn is een eervol beroep waar je ook nog eens je creativiteit in kwijt kunt. Wij snappen het volledig dat pijntjes en moeheid soms niet opwegen tegen je passie voor koken. Het is echter niet gek wanneer je eerder besluit te stoppen omdat de lange dagen en het in de weer zijn met zware pannen flink impact kunnen hebben op je rug en je voeten.

Lees ook:  Hevige spierpijn in je voet? Zo kom je er vanaf!

Meer nieuws