Het belang van een beloning voor het trainen

28 januari 2022
Casper Doorn
Casper Doorn
28 januari 2022

Het wordt nog wel eens onderschat, wat het belang is van een beloning. Men zegt wel eens dat het resultaat de beloning is. Natuurlijk is dat tot een bepaalde hoogte zo. Toch zijn er perioden waar het effect een tijd uitblijft. Voor wie moeite heeft om op dat moment vol te houden, kan een beloning net dat zetje geven om door te blijven gaan.

Onderzoek

Dat belonen werkt, geldt niet alleen voor sporten. Het is ook zo met werken. Salaris is niet alles, maar een te laag salaris kan zeker wel demotiverend werken. Onderzoek is er duidelijk over, beloning kan goed werken. Maar hoe kun je dan belonen bij het trainen?

Malelions trainingspak

Stel jezelf als doel om bijvoorbeeld twee keer per week een half uur hard te lopen. Heb je dat drie weken volgehouden? Dan kun jij jezelf belonen met een Malelions trainingspak. Elke keer dat je daarna loopt, denk je nog eens aan hoe je dat Malelions trainingspak verdiend hebt. Een leuke beloning toch?

Nog een voordeel is dat je in een goed trainingspak ook geneigd bent om beter te trainen. Net zoals vaak de houding van iemand al veranderd zodra diegene een uniform aanheeft. Het heeft nu eenmaal op veel mensen een effect.

Ontspanning

Een Malelions trainingspak kan een leuke beloning zijn. Voor een andere is een avondje uit naar de bioscoop een beloning. Het belangrijkste is dat je doet wat voor jou werkt. Er zijn wel beloningen die niet echt slim zijn. Als je bijvoorbeeld gezonder wil eten, kun jij jezelf wel afvragen of een zak patat wel een goede beloning is.

Wanneer je veel sport, kun je last krijgen van je voeten. Niks voelt fijner als een voetmassage na het sporten!

Niet noodzakelijk

Een beloning is niet noodzakelijk. Voor sommige mensen werkt inderdaad het resultaat als voldoende beloning. Toch is het te kort door de bocht om te zeggen dat een beloning niet goed is. Als je een passende beloning hebt voor jezelf, kan het jou net dat zetje geven dat je nodig hebt. Het advies is dan ook, om er dan gewoon van te genieten. Dus als een trainingspak kopen voor jou werkt? Gewoon doen.

Lees ook:  Veelvoorkomende voetklachten bij obesitas

Meer nieuws