Een voetmassage na het sporten

3 november 2021
Casper Doorn
Casper Doorn
3 november 2021

Je voeten hebben gedurende de dag een hele hoop te verdragen. Ze dragen jouw gewicht en zijn constant bezig. Vooral als je gaat sporten hebben je voeten veel te verduren. Juist dan belast jij jouw voeten extra, of je nu aan het hardlopen, fitnessen of zwemmen bent. Er wordt daarom niet raar opgekeken als jij na een lange dag sporten last hebt van jouw voeten. Juist op die dagen verdienen je voeten wat extra liefde. Dit kan je doen door de rest van de dag rustig te blijven zitten en ze zo min mogelijk te belasten, maar je kan ook je voeten een heerlijke massage geven. Buiten dat dit heerlijk ontspannend is, scheelt het ook behoorlijk wat pijn. Maar er zitten nog een hoop andere voordelen aan een voetmassage en deze leggen we je hieronder uit.

Waarom de voeten?

Als je gehoord hebt van de Chinese geneeskunde dan weet je vast wel iets over voetreflexologie. Deze vorm van geneeskunde is al duizenden jaren oud waarbij de focus wordt gelegd op de voeten. Waarom ligt hierbij de focus op de voeten? Binnen de Chinese geneeskunde is men ervan overtuigd dat in de voeten alle zenuwbanen bij elkaar komen. Dit houdt in dat de banen van alle organen, gewrichten en spieren eindigen in de voeten. Heb je last van een orgaan? Dan kan de pijn door te masseren op de juiste plek op jouw voet al een hoop verlicht worden. Tijdens een voetmassage kan je de massage op andere punten in jouw lichaam voelen. Er zijn verschillende zones die staan voor spieren, organen en gewrichten. Heb je last van je spieren, dan kan je dus ook aan de gang gaan met een voetmassage! Superhandig als jij last hebt van je rug, waar je zelf natuurlijk niet bij komt.

Voorkom blessures

Een van de voordelen is dat een voetmassage een voet- of enkelblessure kan voorkomen. Een voetmassage vermindert namelijk gewrichtspijn, in combinatie met een voet en enkel versterkende oefening heb jij minder kans op blessures. Een voetmassage zorgt er ook voor dat het herstelproces versneld wordt. Door goed te masseren verbeter je de bloedcirculatie en worden je lymfesysteem gestimuleerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd en herstellen jouw spieren zich sneller. Daarnaast zorgt een betere bloedcirculatie er ook voor dat je minder snel last hebt van koude voeten. Mocht je dus echt lang hebben gesport en weer snel hersteld zijn is een voetmassage met de DR-HO'S MotionCiser de beste keuze!

Vetverbranders

Jazeker, je voeten kunnen je ook helpen met het verbranden van vet. Je voeten masseren kan namelijk zorgen voor een versnelling van je spijsvertering, oftewel sneller afvallen. Dat is niet alleen handig als je wilt afvallen, het is ook goed voor je algehele immuunsysteem. Wil je je voeten nog verder uitroepen tot vetverbranders? Dan hebben we nog een extra trucje voor je; het masseren van je grote teen zorgt ervoor dat je minder eetlust hebt. Het geeft je een verzadigd gevoel, waardoor jij denkt dat je geen honger hebt. Echte vetverbranders worden het op deze manier!

Lees ook:  De beste voetmassages

Energieboost

Het is heel normaal dat je na het sporten last hebt van een kleine dip. Wil je je toch wat energieker voelen na het sporten? Kies ook dan voor een voetmassage. Hierbij moet je je wel vooral richten op het midden van je voet. Hier zit namelijk de verbinding met je bijnieren. Bijnieren produceren hormonen die invloed hebben op je mineraalverhoudingen. Het masseren, en dus het stimuleren van je bijnieren, kan ervoor zorgen dat je je energieker voelt.

Kortom, er zitten veel voordelen aan het masseren van je voeten. Kies daarom altijd na het sporten ervoor om even je voeten wat extra liefde te geven. De voordelen zijn groot en helpen je met het behalen van je doelen.

Meer nieuws