Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een voetmassage apparaat?

17 mei 2023
Casper Doorn
Casper Doorn
17 mei 2023

Er zijn massage apparaten te krijgen voor verschillende lichaamsdelen. Ook kun je veel massage apparaten ook voor je voeten gebruiken, maar naast die multifunctionele massage apparaten bestaan er ook massage apparaten die speciaal ontworpen zijn voor het ontlasten van je voeten. Zo kun je ervoor kiezen om een massage apparaat voor je voeten aan te schaffen, maar heb je ook de keuze uit een voetbad of warmte massage voor je voeten. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat verschillende voetmassage apparaten ook verschillende soorten massages kunnen geven.

Soorten voetmassages

Ga je op zoek naar een voetmassage apparaat? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten voetmassages zijn. Voordat je daadwerkelijk een apparaat gaan aanschaffen is het daarom goed om te weten naar wat voor een soort massage je op zoek bent. Hieronder lees je een overzicht van de verschillende soorten voetmassages.

Compressie therapie

Compressie therapie is een intensieve massage van je voet het compressie apparaat zorgt ervoor dat er steeds lucht op je voet geblazen wordt. Dit geeft een ontspannen gevoel. Vaak wordt een compressie therapie ook gebruikt in combinatie met infrarood. In feite is een compressie therapie dus een massage dat gebruik maakt van luchtdruk.

Droge voetmassage

Een van de meest gebruikte massagetechnieken voor de voet is de Shiatsu massage. Deze massage valt onder de droge voetmassage. Het voordeel van een dergelijke massage is dat het de bloedsomloop in de voeten verbetert en dat het je helpt je voeten te ontspannen, na het uitvoeren van de massage heb je vaak geen zere voeten meer.

Voetreflexzone massage

Deze massage wordt door veel mensen als een van de lekkerste massages genoemd. Deze massage zorgt er namelijk voor dat de drukpunten van je voet meer ontspannen. Door een voetreflexzone massage uit te oefenen, krijgen extreem belaste punten van je voet meer rust en dat voorkomt vaak blessures. Daarnaast is een voetreflexzone massage vooral ook zeer ontspannen.

Beste voetmassage apparaat

Nu je weet welke verschillende functies een voetmassage apparaat kan hebben, wil je natuurlijk voor jezelf het beste apparaat aanschaffen. Welk apparaat je het beste kunt kopen is even afhankelijk van welk gedeelte van je voet je het liefst wil masseren. Als jij vooral pijnlijke drukpunten hebt, is het natuurlijk verstandig om een voetmassage apparaat aan te schaffen met een voetreflexzone massage functie. Daarnaast zijn er ook massage apparaten die verschillende soorten massages kunnen uitvoeren. Een voetmassage apparaat dat geschikt is voor meerdere doeleinden is de OLI-FM1 Voetmassage Apparaat . Dit massage apparaat is geschikt om verschillende voetmassages mee uit te voeren en zorgt ervoor dat jouw voeten na een lange dag optimaal tot rust komen. Volgens de makers van dit voetmassage apparaat voet het gebruik van dit apparaat alsof je door mensenhanden wordt gemasseerd en is dit de ultieme manier om na een lange dg lekker te ontspannen. Naast dat je dit apparaat gebruikt als voetmassage, kun je het apparaat ook gebruiken als beenmassage of rug massage. Meer multifunctioneel dan dat kun je het niet krijgen. Ook is het goed om te weten dat dit voetmassage apparaat in aanschaf behoorlijk gunstig geprijsd is. Ook is het prettig om te weten dat het apparaat je voeten kan verwarmen voor nog meer ontspanning.

Lees ook:  Pijn in spieren en gewrichten door stress: dit kun je doen

Wat nogmeer belangrijk is naast het masseren van je lichaam, is herstellen van de massage. Het is dus handig om te weten hoe je optimaal hersteld na een massage.

Meer nieuws