Hevige spierpijn in je voet? Zo kom je er vanaf!

26 augustus 2022
Casper Doorn
Casper Doorn
26 augustus 2022

Spierpijn, we hebben er allemaal wel eens last van. Meestal is het niet erg en verdwijnt het binnen een paar dagen weer. Andere keren kan het juist erger zijn en voor langere tijd problemen opleveren. Zo kan het ervoor zorgen dat je minder goed kunt lopen, korter op je voet kan blijven staan of last hebt van je voet waar je vanaf wilt. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen waarmee je dit probleem makkelijk kan oplossen. In deze blog gaan we je hiervoor enkele tips geven.

Tip 1: Bescherm je voeten goed en draag de juiste schoenen

Eigenlijk spreekt de eerste tip voor zich namelijk: "Koop en draag de juiste schoenen". Toch gaat dit vaker fout dan je zou denken. Er zijn namelijk een heleboel mensen die de verkeerde schoenen dragen tijdens het sporten of uitvoeren van een taak die vrij intensief voor de voet kan zijn. Het dragen van de juiste schoenen is dan ook geen overbodige luxe. Weet je niet precies welke schoenen je nodig hebt? Laat je dan adviseren in een schoenen winkel.

Tip 2: Zorg voor een juiste training

Als je flink getraind hebt in de sportschool en je hebt hierdoor last van je voeten dan betekent dit dat je te hard hebt getraind. Je voet is hierdoor overbelast en kan dus pijn gaan doen. Tijd dus om dit de volgende keer te voorkomen en wel op de juiste manier je training uit te voeren. Je kunt dit doen door iets minder lang of minder zwaar te trainen. Je traint zo alsnog je voeten, maar hebt geen last meer van een langer durende spierpijn.

Tip 3: Maak gebruik van supplementen.

Supplementen en sporten gaan hand in hand samen. Vooral supplementen met eiwitten of calcium kunnen je goed helpen tijdens het sporten. Maak hier dan ook gebruik van en slik deze regelmatig tijdens of voor het sporten. Een alternatief is het gebruik van SARMS. deze supplementen zorgen ervoor dat beschadigde spierweefsels hersteld worden en daardoor weer sneller gebruikt kunnen worden zonder hier last van te hebben.

Tot slot: Luister naar je lichaam

Je weet nu dus beter waar je op moet letten, wat kan helpen en wat je nodig hebt om voet pijn te voorkomen. Ook weet je nu dat supplementen en SARMS voordelig kunnen zijn voor het herstel van pijn in je voet. Tenslotte, willen wij je nog een tip meegeven en dat is : "Luister naar je lichaam!". Merk je dat je lichaam stop zegt? Stop dan ook en ga niet door. Zo voorkom je blessures aan je voet, kneuzingen aan je voet of zelfs een gebroken enkel of voet.

Lees ook:  4 tips voor een snellere spieropbouw

Meer nieuws