Een marathon lopen

18 mei 2021
Casper Doorn
Casper Doorn
18 mei 2021

Door de coronapandemie hebben mensen meer tijd dan normaal. Mensen proberen deze tijd in te vullen door te beginnen met een nieuwe hobby. Daarnaast kan dit het moment zijn om te werken aan de bucketlist. Een bucketlist is een lijst van dingen of activiteiten die iemand opstelt. Vervolgens probeert deze persoon alles op deze bucketlist af te strepen. Men ziet de bucketlist als een lijst met dingen die iemand graag in zijn of haar leven wil bereiken of doen. Er zijn veel verschillende doelstellingen. Zo zijn er mensen die graag een bepaald land of een bepaalde plek willen bezoeken. Daarnaast zijn er ook mensen die voor een sportieve prestatie gaan. Een voorbeeld hiervan is het beklimmen van de Alpe d'Huez.

De afstanden

Een activiteit die veel mensen op hun buckitlist hebben staan is het lopen van een halve of hele marathon. Tijdens een marathon probeert iemand 42,195 kilometer hard te lopen. Voor een halve marathon geldt een afstand van zo’n 21 kilometer. De snelste marathonlopers lopen de marathon in zo’n twee uur. Dit is ongelofelijk snel. De snelheid van deze lopers ligt namelijk op zo’n 20 kilometer per uur. Voor de gewone mens is het al moeilijk om überhaupt 42 kilometer hard te lopen laat staan met deze snelheid. Voor veel mensen die proberen een marathon te lopen is de doelstelling dan ook om deze uit te lopen.

Begin op tijd met trainen

Wanneer iemand ervoor kiest om een marathon te lopen dan is het belangrijk om ruim van tevoren te beginnen met trainen. Mensen die weinig of geen conditie hebben zullen de grootste moeite hebben om alleen al 5 kilometer hard te lopen, laat staan 42. Een goede voorbereiding is dus belangrijk om ook het lichaam goed te laten wennen aan de intensieve inspanning. Tijdens het hardlopen krijgen de benen en gewrichten in de benen het namelijk zwaar te voortduren. Een blessure ligt helaas altijd op de loer. Door goed te trainen verklein je de kans op blessures. Belangrijk is om ook af en toe een moment van rust in te plannen. Te snel en te veel trainen zorgt er namelijk voor dat de kans op een blessure bijna 100% is. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het lichaam kan nu eenmaal niet zo snel zo veel inspanning aan. Een goede opbouw en voldoende rust is dus belangrijk.

Goed schoeisel en blaren

Naast het op tijd beginnen met trainen is het natuurlijk ook belangrijk om genoeg aandacht te geven aan je voeten. Zo is goed schoeisel van cruciaal belang. De goedkope schoenen van Decathlon zorgen nu immers niet voor demping die jij nodig hebt tijdens de training en de marathon. Daarnaast is de kans op blaren heel erg groot. Het is belangrijk om je voeten af en toe te laten ontspannen. Dit kun je doen door in een lekker warm bad te gaan. Daarnaast kan een voetmassage natuurlijk ook helpen. Door te kiezen voor het HOLM1404 Voetmassage Apparaat weet je zeker dat je voeten goed worden gemasseerd. Het voordeel van een voetmassage apparaat is dat je andere mensen niet aan je voeten hoeft te laten. Zo haal jij het maximale uit je training.

Lees ook:  Wat is de gemiddelde penislengte?
HOLM1404 Voetmassage Apparaat

Gezonde voeding

Als onderdeel van een goede voorbereiding is het naast het trainen ook belangrijk om te kijken naar goede voeding. Door te kiezen voor een voedingscoach in Breda zorg je ervoor dat je lichaam genoeg voedings-, bouwstoffen en vitaminen binnenkrijgt. Dit is heel erg belangrijk. De juiste voeding zorgt er namelijk voor dat het lichaam beter herstelt. Daarnaast kan de voedingscoach in Breda ook bijsturen op de momenten dat het nodig is. Belangrijk om te weten is dat alcohol een ‘no go’ is tijdens de voorbereiding. Alcohol doet namelijk afbreuk aan de conditie die jij opbouwt. Daarnaast is het ook belangrijk om niet te vet te eten. Vet kost voor het lichaam namelijk veel tijd om af te breken. Koolhydraten daarentegen zijn wel belangrijk voor het vlugge herstel. Belangrijk is echter om dit te doseren en om te kiezen voor gezonde koolhydraten die bijvoorbeeld te vinden zijn in fruit.

Meer nieuws