3 manieren om helemaal tot rust te komen

16 juli 2021
Casper Doorn
Casper Doorn
16 juli 2021

Ontspan in een jacuzzi

Een van de meest effectieve manieren om te ontspannen is verwarming. Warmte ontspant de spieren. Daarom wordt het bubbelbad meestal gebruikt voor volledige ontspanning. In een bubbelbad kan uw hele lichaam ontspannen, en de jet kan gebruikt worden om de spieren te masseren en te ontspannen. Daarnaast zorgt de warmte van een bubbelbad er voor dat uw hartslag versnelt. Dit is dan weer een goede stimulans voor uw bloedsomloop. Hierdoor krijgen uw spieren meer zuurstof, waardoor de spieren sneller herstellen. Tot slot, wanneer u in het bubbelbad zit, kunt u ook uw hoofd leegmaken. Ontspan en laat alle stress van de dag los. Ideaal om even te ontspannen.

Kies voor een massage apparaat

Een massageapparaat kan u helpen uw spieren te ontspannen. U kunt kiezen uit verschillende soorten massage. U kunt kiezen voor rolmassage, trillings-massage, Klopmassage of drukmassage. Rollermassage is goed om de huid te ontspannen en spierspanning te verminderen. Trillings-massage kan uw zenuwen goed stimuleren en een gevoel van ontspanning creëren. Klopmassage helpt het zenuwstelsel te activeren. Dit heeft een ontspannend effect. Drukpuntmassage kan variëren van lichte massage tot zeer diepe massage. Dit stimuleert tevens het zenuwstelsel en zorgt ervoor dat het lichaam ontspant. Kies voor de massage waar u zich fijn bij voelt. Dit zal het niveau van ontspanning bevorderen.

Mediteer en doe ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, bevorderlijk voor ontspanning. Het zorgt ervoor dat u uw hoofd leeg kunt maken en even kunt ontsnappen aan alle dagelijkse stress. Tijdens ontspanningsoefeningen is het niet erg om in slaap te vallen. Dat is immers het ultieme idee van ontspanning. Afleiding is niet erg. Onze ideeën en gedachten zijn erg druk en we hebben tijd nodig om ze te ordenen. Dit is het perfecte moment om even te mediteren en uw innerlijke rust te vinden.  Als u merkt dat het vaak voorkomt, kunt u ook mindfulness proberen. Hier leert u om uw ideeën een tijdje los te laten en ze vervolgens op een rij te zetten. U moet een tijdje vervelende gedachten ervaren om ze te laten verdwijnen.

Lees ook:  Hoe herstel je optimaal na een massage?

Meer nieuws