Tips om van kalknagel af te komen

8 april 2022
Casper Doorn
Casper Doorn
8 april 2022

Tips om van kalknagel af te komen

Een kalknagel komt best vaak voor. Wel 5% van de bevolking in Nederland heeft last van één of meerdere kalknagels. Kalknagel komt meestal voor bij de teennagels, maar het zou ook kunnen dat je vingernagels besmet kunnen raken aangezien kalknagel een zeer besmettelijke schimmel is. Als je één kalknagel hebt moet je deze zo snel mogelijk de kalknagel behandelen, anders kunnen meerdere nagels infecteren. Het kan soms best moeilijk zijn om van kalknagel af te komen, er zijn wel vele behandelingen voor. Je kunt bijvoorbeeld de kalknagel laten laseren, met ProtectAir aanpakken of zelf thuis proberen te behandelen. In deze blog vertellen we je meer over hoe je thuis de kalknagel het beste kunt aanpakken, maar wat is kalknagel en hoe krijg je dit nou eigenlijk precies?

Wat is een kalknagel?

Een kalknagel kun je herkennen aan de verdikte, verkleurde en soms brokkelige nagel. Kalknagels worden kalknagels genoemd omdat het lijkt alsof er een kalkaanslag onder de nagel zit. Er zijn een paar symptomen waaraan je een beginnende kalknagel aan kunt herkennen. Bijvoorbeeld de nagel ziet dof uit en verliest glans, de nagelranden veranderen van kleur of de nagel wordt dikker. De kalknagel kan ontstaan door een schimmelinfectie, kleine verwondingen, slechte hygiëne, vocht of door huidziektes zoals eczeem of psoriasis.

De kalknagel thuis behandelen

De kalknagel kan behandeld worden op verschillende manieren. De kalknagel kan gelaserd worden, door de warmte raken de schimmels dan onschadelijk, een antischimmelzalf kan de bovenste nagelplaat behandelen, en een pillenkuur is ook een snelle manier om een kalknagel weg te halen. Er zijn ook een paar manieren die je thuis op je eigen manier kunt uitvoeren. Zoals de kalknagel behandelen met tea tree olie. Tea tree olie heeft vele ontsmettende eigenschappen, wat een kalknagel zeker nodig heeft! Appelazijn is ook een effectieve manier voor de kalknagel te behandelen. Schimmels houden namelijk niet van een zure omgeving, deze remedie kan dus helpen bij een beginnende schimmelinfectie. Soda zou ook gebruikt kunnen worden, deze heeft namelijk net als azijn een hoge zuurtegraad waar schimmelnagels niet tegen kunnen.

Lees ook:  Oorzaken voetpijn

Meer nieuws