4 tips voor een snellere spieropbouw

25 augustus 2022
Casper Doorn
Casper Doorn
25 augustus 2022

Werken aan je spieropbouw kost veel tijd en energie. Daarom snappen wij het volledig als je werken aan je spieropbouw op de effectiefste manier mogelijk wilt doen. Als je je aan de volgende 5 sportgeboden houdt, zal het in ieder geval een stuk beter en sneller gaan.

Maak een workout schema

Net als dat het goed is om een planning te maken van taken op het werk en de benodigde boodschappen, helpt een goed work-out schema je ook al aardig in de goede richting. Door een planning te maken van welke spiergroepen je wilt trainen heb je meer overzicht. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je kickt op oefeningen voor je beenspieren en daardoor vergeet om ook je armspieren te trainen. Met een goede planning gaat dat je niet nog eens gebeuren. Tegelijkertijd kun je je voortgang bijhouden en zo nodig je trainingsschema aanpassen.

Let op jouw voeding

Een ander onderdeel wat je in je schema kunt opnemen is je voeding. Voeding is net zo belangrijk als het sporten zelf. Voor spiergroei raden we je aan om vooral producten te eten waar veel eiwitten in zitten. Denk aan vis, vlees en zuivelproducten, maar vergeet ook eieren niet. Heb je een intensief sportschema? Dan is het waardevol om eens te kijken of supplementen of SARMs je een extra boost kunnen geven.

Last kortere rustpauzes in

Rust is belangrijk, want je spieren hebben ook de tijd nodig om te herstellen van een intensieve work-out. Wist je trouwens dat spierherstel leidt tot spiergroei? Wanneer je je spieren traint, ontstaan er lichte scheurtjes in je spier. Wanneer je rust, begint het spierherstel. In plaats van te ‘genezen’ worden de spieren gedurende dit herstel sterker. Ook de pauze tussen sets van je training is belangrijk. Hoeveel pauze je neemt tussen de herhalingen is afhankelijk van je work-out. Bij sets tot 12 herhalingen moet je zo’n 30 seconden tot 2 minuten uitrusten. Doe je meer herhalingen per set dan hoef je niet langer te pauzeren. Wanneer je intensiever gaat trainen (hogere gewichten), dan is het wel belangrijk om een langere pauze te nemen.

Slaap voldoende

Slapen is essentieel als je flink sport en SARMs neemt als aanvulling. Tijdens je slaap kunnen je spieren herstellen van de work-out. Als je voldoende slaapt, ben je bovendien opgewekter en kun je makkelijker een streng dieet volhouden.

Lees ook:  Voeten ontspannen in een zwembad

Meer nieuws