Voeten ontspannen in een zwembad

5 februari 2022
Casper Doorn
Casper Doorn
5 februari 2022

Het wordt nog wel eens onderschat hoe belangrijk de voeten zijn. Als je elke keer weer vermoeide voeten hebt, is de kans ook groot dat je mogelijk snel hoofdpijn, nekpijn of rugpijn hebt. Als er iets met de voeten niet goed gaat, werkt dat namelijk al vlug door in het hele lichaam. Veel mensen realiseren zich dat niet, totdat ze bijvoorbeeld met rugklachten bij een fysio terecht komen. 

Voeten ontspannen, zwembad met afdekking 

Je kunt op vele manieren jouw voeten ontspannen en een voetmassage voor na het sporten is ook heerlijk .Er zijn voetmassageapparaten, je kunt een voetmassage ondergaan, maar je kunt ook jouw voeten ontspannen in het zwembad. Het geeft een weldadig gevoel om jouw voeten in een zwembad met afdekking te laten ontspannen. Inderdaad: een zwembad met afdekking. Een zwembad met afdekking is belangrijk, voor schoon water. Het is namelijk belangrijk dat je natuurlijk niet een infectie of iets dergelijks oploopt. 

Zwembad met reuma 

Heb je reuma, dan is warmer water wenselijk. Door de voeten in warm water te dompelen kun je beter genieten van het water. Het warme water is namelijk goed tegen stijfheid in de gewrichten. Dus met reuma kun je jouw voetjes veiliger en makkelijker bewegen in warm zwembadwater, dan normaal. Bewegen maakt bovendien de spieren sterker. Met reuma geldt natuurlijk ook dat een zwembad met afdekking en mogelijk ook een filter of een chloortablet wenselijk is. 

Positieve effecten 

Even met de voeten in het zwembad, zonder dat je bijvoorbeeld scrolt op de mobiel, zorgt voor een extra effect. Door heel bewust te ontspannen, geniet je echt van het moment. Zo ontspan je niet alleen jouw voeten, maar ook jouw geest. Het enige dat je hoeft te doen, is heerlijk met de voeten in het zwembad te zijn.  

Zwembad combineren met een voetenbad 

Heb je ook een voetenbad? Dan kun je ook een wisselbad nemen. Een wisselbad is goed voor de doorbloeding. Stel dat het water in het zwembad warm is, dan doe je in het voetenbad koud water. Eerst ga je dan 2 minuten met de voeten in het zwembad en daarna ga je 15 seconden met jouw voeten in het voetenbad met koud water. Vervolgens herhaal je dit een aantal keer.  

zwembad-afdekking-2
Lees ook:  Veelvoorkomende voetklachten bij obesitas

Meer nieuws